nieuws

Bedrijven willen weer meer investeren

bouwbreed

Bedrijven willen weer meer investeren

voorburg – Industriële bedrijven verwachten dit jaar weer aanzienlijk meer te investeren dan vorig jaar. Vorig jaar stelden zij massaal hun investeringen uit, waardoor ze 6 procent minder investeerden dan in 2000. Nu denken zij 21 procent meer uit te geven, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral in de chemische industrie werden investeringen vooruit geschoven, aldus het CBS. Vorig jaar investeerden ondernemers in deze sector 22 procent minder, dit jaar trekken zij naar verwachting 76 procent meer geld uit voor nieuwe investeringen. Alleen in de metaal- en elektrotechnische industrie wordt nog steeds minder geld gestoken. Over volgend jaar is het bedrijfsleven weer erg voorzichtig. De meeste bedrijven geven aan dat zij dan weer evenveel zullen investeren als in 2001, minder dan dit jaar dus. Alleen de ondernemers in de delfstoffenwinning verwachten in 2003 nog fors te investeren.

Reageer op dit artikel