nieuws

Aggreko introduceert huurgenerator

bouwbreed Premium

Aggreko introduceert huurgenerator

papendrecht – Maakt minder lawaai, veroorzaakt minder vervuiling en kan met minder onderhoud toe. Dit zijn de kenmerken die Aggreko, in Nederland gevestigd in Papendrecht, opsomt over de generator GHP2. Het wereldwijd werkende bedrijf trok voor het ontwerp van deze huurmachine zo’n achttien maanden uit en raadpleegde de gebruikers. Mede daardoor is de machine beter bestand tegen vandalen en dieven. De GHP2 levert 60 kilovoltampère en maakt voor zo’n 81 decibel lawaai. Aggreko rekent voor dat het lawaai van de huidige huurinstallaties overeenkomt met dat van zestien nieuwe GHP2-generatoren. De emissiewaarden komen overeen met de normen die Brussel en het uitermate strenge bestuur van de Amerikaanse deelstaat Californië hanteren. Een opvangbak voorkomt dat brandstof, olie en koelmiddel in de bodem lekken. Het aantal servicebeurten is bij normaal gebruik met een kwart verminderd. Dit verlaagt ook de kosten. Die lopen nog verder terug door de vergrote brandstoftank. Door de modulaire opzet kan de generator eenvoudig worden gekoppeld aan een verdeelinstallatie of aan synchronisatie-installaties.

Reageer op dit artikel