nieuws

Tweehonderdste JCB aangepast

bouwbreed Premium

Tweehonderdste JCB aangepast

waardenburg – De firma Nijhuis in Dronten heeft in opdracht de de Nederlandse vestiging van de Engels fabrikant JCB de tweehonderdste machine aangepast. Nijhuis maakt de verreikers geschikt als hijskraan en/of hoogwerker. Niet alleen worden de hefmasten of hoogwerkerbakken geplaatst, maar ook worden de beveiliging en bediening van de machines aangepast. De standaardbeveiling van de verreiker van JCB is net als bij andere merken een beveiliging die de achteras ontlast. Deze is geschikt voor de verreiker, maar niet toegestaan bij het gebruik van hijsmasten en vooral lieren. Met een last aan de haak kan de machinist bij het uittelescoperen de constructie zwaar overbelasten. De sterkte van de belasting voor hijswerk wordt meegenomen in de beveiliging. Bij de ombouw van verreiker tot hoogwerker past Nijhuis de gehele hydrauliek aan, om daarmee een volledig proportionele bediening vanuit de werkkooi mogelijk te maken.

Reageer op dit artikel