nieuws

Teupen kruipt door gaatje

bouwbreed

Teupen kruipt door gaatje

gronau (d) – De Duitse machinefabrikant Teupen heeft een werkplatform op rupsen gebouwd dat zo smal is, dat het door een dubbele standaarddeur kan. Een kameel door het oog van de naald, zegt de fabrikant. De machine is maar 150 centimeter breed, staat op rupsen en heeft in de transportstand een hoogte van minder dan vier meter. In volle glorie reikt deze Leo 25TS tot een hoogte van 25 meter. Dat zijn ongeveer tien verdiepingen. De werkbak heeft een capaciteit van 200 kilo, gewoonlijk genoeg voor twee mensen met klein gereedschap. De stempels kunnen de machine optillen, zodat ook in heel ruw terrein de machine, die wordt aangedreven door een ingebouwde dieselmotor van Kubota, stabiel is. De fabrikant mikt met de machine op de verhuurmarkt.

Reageer op dit artikel