nieuws

Strijd om megabioscoop in Zwolle

bouwbreed Premium

Strijd om megabioscoop in Zwolle

zwolle – In Zwolle maakt het bioscoop- en congrescentrum De Nieuwe Buitensociëteit haast met plannen voor een megabioscoop met tweeduizend plaatsen in de stad. De twee landelijke bioscoopexploitanten Minerva en Pathé hebben namelijk ook interesse en Zwolle heeft maar bioscoopliefhebbers voor één multiplex. De Nieuwe Buitensociëteit en Minerva voorzien beide al in een kleinere bioscoop in Zwolle, maar willen een grotere capaciteit en Pathé zou er graag nieuwkomer zijn met een groot complex. Directeur G. van Es van de Nieuwe Buitensociëteit schat zijn kansen hoog in. ‘Wij hebben plaats geboden aan theatervoorstellingen van de schouwburg. Als de nieuwe in 2005 klaar is, raken wij die kwijt. Wellicht dat de mogelijkheid om de bioscoop te bouwen daar een mooie compensatie voor is in de ogen van de gemeente.’

Reageer op dit artikel