nieuws

Piramide van tijdcapsules nog niet zeker

bouwbreed Premium

apeldoorn/de meern – Het staat nog niet vast dat het ervan komt: een souvenir verstopt in een blok natuursteen in een piramide in Apeldoorn die voor de eeuwigheid wordt bewaard.

Het is een kunstproject waarmee de stichting EON Generations persoonlijke ontboezemingen van nu wil bewaren voor de toekomst. Twijfel bij de gemeente Apeldoorn maakt de komst van de piramide echter onzeker. EON Generations uit De Meern kreeg van Apeldoorn al een bouwvergunning voor de aanleg van de piramide, die bestaat uit blokken natuursteen van een halve kubieke meter. Een kunstwerk van 30 bij 30 meter, met een hoogte van 15 meter, levert al ruimte voor negenduizend stenen. ‘Die in bijvoorbeeld het jaar 3214 worden gevonden, en die de vinders op het spoor brengen van persoonlijk gedachtengoed van het begin van de 21ste eeuw’, zo benadrukt initiatiefnemer E. Harmsen het concept. Tot zijn teleurstelling kreeg Apeldoorn na de afgifte van de vergunning echter twijfels. Eerst werd een andere plek gekozen, waar echter het bestemmingsplan het kunstwerk niet toestaat. Een artikel 19-procedure zou uitkomst bieden en een nieuwe vergunning werd vast afgegeven. Nu onderzoekt Apeldoorn wat de consequenties zijn als Apeldoorn medewerking aan het project afblaast. De natuurstenen tijdcapsules, komen voorlopig nog niet in het Apeldoornse park Berg en Bos.

Reageer op dit artikel