nieuws

Parkeerdek Rustende Jager niet gesloopt

bouwbreed

bergen (nh) – Van Wijnen Den Helder BV zal de werkzaamheden aan de Rustende Jager in het centrum van het Noord-Hollandse Bergen op korte termijn hervatten. Vijf weken geleden werd het werk stil gelegd nadat de keldervloer een halve meter te hoog bleek te zijn gestort.

De betrokken partijen hebben gekozen voor het niet slopen van het reeds gestorte parkeerdek van circa een meter dikte. Het tweede deel van de bouwput, waarvan het vlechtwerk al gereed was, wordt wel leeggehaald en verder uitgegraven. Boven het reeds gestorte deel is de begane grond vloer zodanig aangepast dat een minimale hoogte wordt gerealiseerd, zonder balken of versterkte stroken maar met een opgedikte vloer op het oorspronkelijke niveau. Het niveauverschil in de kelder wordt opgevangen door een schuine garagevloer in zijn geheel; parkeren geschiedt op de schuine delen. Voor het buitengebied zal architectenbureau Min2 samen met het stedenbouwkundig bureau Bokelman en Croonen kijken naar inpassingen met betrekking tot de resterende hoogtes. Bezwaren worden niet verwacht. De Rustende Jager omvat een supermarkt, twee restaurants en 12 appartementen met garage.

Reageer op dit artikel