nieuws

Ontwikkelaar schrapt bouw prestigieuze appartementen

bouwbreed Premium

amsterdam – Ontwikkelingsmaatschappij New Deal schrapt de voorgenomen bouw van het prestigieuze appartementencomplex Fountainhead in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam. Realisatie is niet haalbaar, zo heeft de ontwikkelaar laten weten.

Aan de oever van de Ertshaven zou een spectaculair gebouw verrijzen. Het ontwerp van architect Kees Christiaanse voorzag in drie glazen torens van 60 meter hoogte op een grondvlak van 60 bij 60 meter. Het deels in het water gelegen gebouw bood ruimte aan tachtig appartementen van gemiddeld 200 vierkante meter, met standaard een plafondhoogte van minimaal 3 meter. Architect Evelyne Merkx ontwierp voor de 24 verschillende woningtypen het interieur. Voor een prijs van tussen de 600.000 en 2 miljoen euro zouden de toekomstige bewoners beschikken over een luxe appartement in een gebouw met 24-uurs bewaking, grand café, expositieruimte, een healthclub met zwembad en diverse servicediensten. Naar verluidt heeft New Deal 4 miljoen euro in de planvorming geïnvesteerd. De ontwikkelingsmaatschappij wil niet reageren op het afblazen van het project.

Reageer op dit artikel