nieuws

Jan Snel zet met overname in op verhuuractiviteiten

bouwbreed

den haag – Jan Snel, een familiebedrijf dat tijdelijke mobiele huisvesting bouwt, heeft de Belgische branchegenoot Sjaak Moens overgenomen.

Met de acquisitie breidt de onderneming uit Willeskop zijn verhuuractiviteit verder uit. De omzet van het bedrijf stijgt ruim 50 procent naar 45 miljoen euro en is daarmee één van de vijf grootste in de sector. De verhuuractiviteiten van Jan Snel beperkten zich altijd tot overheden, scholen, kantoren en zorginstellingen. Via de overname worden klanten binnengehaald in de petrochemisch industrie, de havens en in de aannemerij. Directeur-aandeelhouder H. van Zandwijk schat dat in de toekomst 70 procent van de omzet met de verhuur van tijdelijke huisvesting gerealiseerd wordt. De resterende 30 procent wordt via verkoop binnengehaald. Het personeelsbestand van Jan Snel verdubbelt bijna als gevolg van de overname. De 110 oorspronkelijke personeelsleden worden aangevuld met 85 mensen afkomstig van Moens. De directeur-eigenaar van de overgenomen onderneming gaat met pensioen. Zij zoon Moens treedt in dienst bij zijn nieuwe baas en wordt afdelingsdirecteur. Over andere overnames is Van Zandwijk voorzichtig. ‘We gaan eerst deze twee bedrijven samenvoegen’, reageert hij. Het directielid is optimistisch over de toekomst. ‘We zitten in een groeiende markt.’

Reageer op dit artikel