nieuws

Geld voor herstel zeehaven Saba

bouwbreed

Geld voor herstel zeehaven Saba

the bottom – Demissionair staatssecretaris Gijs de Vries van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties heeft 6,1 miljoen euro toegezegd voor het herstel van de zeehaven Fort Bay op Saba. Fort Bay werd door orkaan Lenny in 1999 voor een belangrijk deel verwoest. Fort Bay is voor de bewoners van het Antilliaanse eilandje van levensbelang. De aan- en afvoer van goederen geschiedt via het water, omdat het vliegveld te klein is om transportvliegtuigen te laten landen of opstijgen. Als gevolg van de verwoestende orkaan in 1999 werden de havenpier en het pierhoofd deels vernield. Ook de hoofdkade liep zware schade op. Met het door De Vries beschikbaar gestelde geld zullen deze worden hersteld, waarbij de pier de functie van golfbreker krijgt. Ook zal de haven worden uitgediept en komt er nieuwe navigatieverlichting. De vernieuwde haven zal orkaanbestendig zijn en zelfs de meest extreme golven kunnen weerstaan. Binnenkort zal de openbare aanbesteding plaatsvinden. Als alles volgens plan verloopt wordt nog voor het einde van dit jaar met de werkzaamheden op Saba begonnen.

Reageer op dit artikel