nieuws

FNV Bouw: rechtse coalitie

bouwbreed Premium

FNV Bouw: rechtse coalitie

‘Al enkele weken geleden tekende zich een politiek aardverschuiving af. Het valt moeilijk te zeggen of de afschuwelijke moord op Pim Fortuyn deze nog groter heeft gemaakt. Feit is, dat zich een coalitie aftekent op de rechterflank. Die zal het werk van de vakbeweging niet gemakkelijker maken’, aldus een reactie van FNV Bouw.

‘Vraagstukken als een rechtvaardige verdeling van de welvaart, een fatsoenlijke uitkering voor arbeidsongeschikten en toegang tot de arbeidsmarkt voor zo groot mogelijke groepen zijn in de verkiezingen wat ondergesneeuwd. Maar ze zijn voor de stabiliteit van onze samenleving niet minder belangrijk dan veiligheid op straat’. FNV Bouw zegt daarop te zullen blijven wijzen: ‘Niet alleen vanuit het oogpunt van behartiging van de belangen van leden en in ruimere zin van alle werknemers en uitkeringsgerechtigden’. ‘Ook als een constructieve bijdrage aan de samenleving. Samen met werkgevers geeft de bond inhoud aan de economische democratie, in bedrijven en bedrijfstakken’. ‘Want politieke en economische democratie kunnen niet zonder elkaar’.

Reageer op dit artikel