nieuws

Weg door Enschedese rampwijk weer open

bouwbreed

Weg door Enschedese rampwijk weer open

enschede – De hoofdstraat van de door de vuurwerkramp verwoeste wijk Roombeek in Enschede gaat vandaag weer open. Het gaat om de Roomweg die sinds de ramp op 13 mei 2000 was afgesloten. De klinkerweg, die de oost-westelijke verbindingsroute vormt, wordt in eerste instantie alleen opengesteld voor voetgangers en fietsers. ‘Omdat ook veel bouwverkeer van deze weg gebruik maakt, wordt het gemotoriseerde verkeer voorlopig niet toegelaten’, zei een woordvoerder van het Projectbureau Wederopbouw donderdag. Langs de Roomweg stonden vooroorlogse woningen. Die zijn door de ramp volledig verwoest. Parallel aan de hoofdstraat worden nieuwe woningen en winkels gebouwd. De gemeente heeft nu zo’n 90 procent van het getroffen gebied gesaneerd. Inmiddels zijn bouwbedrijven in Roombeek begonnen met de wederopbouw van de eerste woningen.

Reageer op dit artikel