nieuws

Uitbreiding Goes goedgekeurd

bouwbreed

Uitbreiding Goes goedgekeurd

den haag – De uitbreiding van Goes met 780 woningen gaat door. De laatste bezwaren zijn door de Raad van State afgewezen. Het bestemmingsplan Ouverture/Aria maakt de komst van de woningen en enkele maatschappelijke voorzieningen mogelijk aan de zuidwestkant van de stad Goes. Het gebied bestrijkt 50 hectare en wordt begrensd door het bedrijventerrein De Poel III en de woonbuurt Goes-Zuid aan de noordzijde, en de woonbuurt Overzuid en de ‘s-Gravenpolderseweg aan de oostzijde. Ten westen van het plangebied is het bedrijventerrein De Poel II gepland. Tegen de goedkeuring van het bestemmingsplan door de provincie Zeeland is door enkele inwoners bezwaar gemaakt. Er zou onvoldoende aandacht zijn voor ‘groen’ in het plan. De Raad van State heeft de bezwaren echter ongegrond verklaard.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels