nieuws

Skanska redelijk goed in eerste kwartaal

bouwbreed

Skanska redelijk goed in eerste kwartaal

STOCKHOLM – De Zweedse bouwgigant Skanska kwam in het eerste kwartaal na het verliesjaar 2001 verhoudingsgewijs redelijk weg. ‘Het is verheugend dat zowel resultaat als marges in de VS en Europa zich verbeterden, maar daar staat een afmatting in Scandinavië tegenover’, meent concernchef C. Bjørk in het licht van de donderdag gepubliceerde interimcijfers. De orderportefeuille groeide in vergelijking met het laatste kwartaal van vorig jaar met 42 procent naar 3,4 miljard euro, wat volgens Bjørk duidelijk te danken is aan de gestabiliseerde marktsituatie in de VS. Niettemin verwacht hij dit jaar nog een daling van de concernomzet door de marktturbulentie na 11 september 2001, omdat veel contracten zijn uitgesteld. In vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar daalde de omzet in ieder geval al naar 3,7 miljard euro.

Reageer op dit artikel