nieuws

Siemens beschadigt testbaan expres

bouwbreed Premium

Siemens beschadigt testbaan expres

londen – Siemens heeft zijn moderne testbaan voor spoorwegwagons bij Düsseldorf expres op enkele punten beschadigd om die beter te laten voldoen aan de omstandigheden op het Britse spoorwegnet. Tussen de verschillende spoorstaven zijn onderbrekingen aangebracht, de rails zijn hier en daar kromgebogen en op ongelijke hoogte gebracht en ook is de spoorbreedte op enkele plaatsen versmald of juist verbreed. Ook is de elektriciteitstoevoer zo aangepast dat zo nu en dan storingen optreden. Het ‘verminken’ van de baan heeft Siemens meer dan 13 miljoen euro gekost. Volgens Siemens komt de testbaan nu precies overeen met de omstandigheden op het Britse spoornet. Dat is nodig voor het testen van 800 wagons die Siemens bouwt voor het regionale treinbedrijf Southwestern Trains.

Reageer op dit artikel