nieuws

Seatrade verwerft locatie A16 en HSL

bouwbreed

Seatrade verwerft locatie A16 en HSL

breda – De Groningse rederij Seatrade heeft een intentie-overeenkomst gesloten met de gemeente Breda over de verwerving van een belangrijke zichtlocatie langs de A16 en de toekomstige hogesnelheidslijn. Seatrade wil op de locatie een kantoor bouwen met een bruto-oppervlakte van 10.000 vierkante meter en hiermee ruimte scheppen voor ten minste vierhonderd werkplekken. ‘We willen een grote oppervlakte benutten om het kantoor in te passen tussen de rijksweg de hogesnelheidslijn en de diverse fly-overs en andere kunstwerken’, aldus directeur K. Hilbig van Seatrade. De rederij zet het pand in Groningen te koop en wil de opbrengsten herinvesteren in het nieuwe kantoor. ‘We krijgen hiermee de kans om een van de schaarse zichtlocaties aan de HSL en de A16 in Breda te bemachtigen. Breda ligt strategisch goed tussen de Rotterdamse en Antwerpse havens en zal in toekomst nog beter ontsloten zijn door de HSL’, aldus Hilbig.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels