nieuws

Ruys neemt branchegenoot De Bedrijfsvloer over

bouwbreed

den haag – Ruys Vloeren neemt branchegenoot De Bedrijfsvloer in Huizen over. Dat heeft de vloerenbouwer uit Apeldoorn vrijdag laten weten. Als gevolg van de overname stijgt de omzet van Ruys met 30 procent naar ongeveer 8 miljoen euro per jaar.

Met name de capaciteitsuitbreiding is voor directeur Hendrik Ruys een belangrijk motief. ‘Bij sommige opdrachten heb je meer mensen nodig. Met deze overname kan ik die inzetten’, legt hij uit. De ondernemer hoopt zo ook meer opdrachten binnen te krijgen. Ruys breidt met de overname zijn marktaandeel uit. Naast opdrachtgevers uit de visindustrie brengt De Bedrijfsvloer opdrachtgevers binnen uit de logistieke sector. Ruys was zelf vooral actief in de sector voor de verwerking van groenten en vlees. Een klein deel van Ruys’ orderportefeuille bestond al uit logistieke ondernemingen. Het technische aspect speelt ook een rol bij de aankoop. ‘Elk bedrijf doet het toch weer anders’, meent Ruys, waardoor zijn onderneming met de overname nieuwe kennis binnenhaalt. Ruys sluit andere overnames niet uit. ‘Deze mogelijkheid deed zich voor. Als er zich nog eens zo’n kans voordoet, dan zullen we die benutten.’ Directeur Haselager van De Bedrijfsvloer verlaat als gevolg van de overname de onderneming. Ruys neemt al zijn taken over.

Reageer op dit artikel