nieuws

Kritiek op gouden handdruk Hansonbaas

bouwbreed Premium

Kritiek op gouden handdruk Hansonbaas

londen – De algemeen directeur van bouwmaterialengigant Hanson, Andrew Dougal heeft bij zijn onverwachte vertrek een gouden handdruk ontvangen van 640.000 euro. Daarnaast behoudt hij voor enkele tonnen aan optierechten. Dougal is op vijftigjarige leeftijd vertrokken ‘om zijn leven een nieuwe richting te geven’. In financiële kringen in Londen is stevige kritiek geleverd op deze gift. ‘Ik hoop niet dat dat gewoonte gaat worden voor mensen die alleen maar kiezen voor een beter leven,’ aldus een institutionele belegger. Aangenomen wordt dat Dougal genoeg kreeg van het voortdurende reizen. Hanson heeft belangen over de hele wereld – waaronder Nederland – en is de laatste jaren vooral actief op overnamepad geweest in Australië en de VS. Daarnaast heeft Dougal gedurende zijn vijfjarige bewind ook een groot aantal bedrijven afgestoten. Inmiddels is het bedrijf de grootste ter wereld op het gebied van zand, grind en dergelijke materialen en staat het op de derde plaats voor cement. Zijn vertrek kwam voor de beurs volkomen onverwacht. Gezien het feit dat hij een ‘douceurtje’ krijgt toegestopt, wordt niet uitgesloten dat er toch een conflict bestaat over de verdere koers van het bedrijf. Financieel directeur Justin Read ontkent dat echter in alle toonaarden. ‘Het is een vertrek van vrienden, geen conflict, geen financiële problemen, niets van dat al.’ Dougal wordt opgevolgd door Alan Murray, tot nu toe hoofd van de Amerikaanse tak.

Reageer op dit artikel