nieuws

Kleine Britse bouwer krijgt meer werk

bouwbreed

londen – Britse kleine en middelgrote bouwbedrijven krijgen nog altijd meer werk. De orderportefeuille van deze ondernemingen is in het eerste kwartaal van 2002 zelfs sterker toegenomen dan veel ondernemers eerder verwachtten. Dit meldt de Federation of Master Builders (FMB), de organisatie van kleinere bouwbedrijven.

‘Voor onze bedrijven blijft de marktsituatie uiterst gunstig en iedereen verwacht ook dat dit in de nabije toekomst zo zal blijven’, aldus algemeen directeur Ian Davies. Uit de FMB-enquête blijkt dat 44 procent van deze bedrijven in het eerste kwartaal meer werk onder handen had dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. In Yorkshire, Wales en Schotland ligt dit cijfer zelfs boven de 50 procent. De beste resultaten komen uit de sector woningonderhoud en -uitbreiding, gevolgd door de bouw van nieuwe huizen.

Positief

De helft van de ondervraagde ondernemers verwacht in het lopende kwartaal een verdere toename van het onderhanden werk. 43 Procent van de bedrijven meldt ook een toename van het aantal offerteaanvragen. ‘Het is erg goed te zien dat de bouwsector zo positief blijft en dat onze leden een periode van voortdurende groei doormaken, ondanks de soms wat sombere voorspellingen die we eind vorig jaar hoorden’, aldus Davies. Hoewel een flink deel van de bedrijven meer mensen nodig heeft, meldt 60 procent grote problemen te ondervinden bij het aantrekken van nieuw personeel.

Reageer op dit artikel