nieuws

GroenLinks wil extra windmolens

bouwbreed

GroenLinks wil extra windmolens

DEN HAAG – GroenLinks wil de komende tien jaar vijfhonderd windmolens extra plaatsen. In een vrijdag gepresenteerd ‘Deltaplan Duurzame Energie’ wordt aangegeven waar die kunnen komen. Het Rijk is met de provincies overeengekomen, dat de komende tien jaar 1500 megawatt aan windmolens wordt geplaatst. GroenLinks wil daar nog eens 1000 megawatt, zo’n vijfhonderd grote turbines, bij doen. Als de windmolens op een onderlinge afstand van 400 meter komen, gaat het om 200 kilometer. Zo zou over een lengte van 50 kilometer, windmolens geplaatst kunnen worden langs de A6, van Almere tot aan Lemmer. Ook het Noord-Hollands Kanaal, de A7, Eemshaven, de A9, Noordzeekanaal en het terrein van Corus bieden mogelijkheden. Windmolens stuiten vaak op verzet van de plaatselijke bevolking. GroenLinks vindt dat het Rijk moet overleggen met de gemeenten, maar vervolgens wel de knoop moet doorhakken en locaties moet aanwijzen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels