nieuws

Energiereus ABB stoot bouw af

bouwbreed

Energiereus ABB stoot bouw af

zürich – Het Zweeds-Zwitserse ABB zet zijn bouwactiviteiten in de verkoop. Volgens het industrie- en energiebedrijf past afstoting van het segment Building Systems in de strategie zich te richten op energie- en automatiseringstechnologie. Tot dusverre maakt de bouwtak deel uit van het segment Fabricage- en Gebruiksgoederenindustrie. De divisie zag haar omzet in de eerste drie maanden van het jaar met 28 procent dalen tot 841 miljoen dollar. Het volume nieuwe opdrachten kromp met meer dan een kwart tot 959 miljoen dollar. Het concern hangen 94.000 asbestklachten boven het hoofd. Van de 13.300 in de periode januari-maart behandelde gevallen kwam ongeveer de helft in aanmerking voor schadevergoeding. De proceskosten voor verzekeringsuitkeringen bedroegen 51 miljoen dollar. In het laatste kwart van 2001 kosten de juristen het bedrijf 37 miljoen dollar. De winst van ABB slonk – op een omzet van 5,1 miljard dollar – het eerste kwartaal met 17 procent tot 114 miljoen dollar.

Reageer op dit artikel