nieuws

Comité protesteert opnieuw tegen aanleg Zuidtangent Groningen

bouwbreed

GRONINGEN – Het Comité Regio Groningen-Haren heeft nieuwe protestacties aangekondigd, nadat demissionair minister T. Netelenbos heeft gezegd dat de Zuidtangent, de wegverbinding tussen de Groningse Ringweg en het dorp Haren, onvermijdelijk is geworden.

Het comité vreest dat de natuur en rust van het landelijke gebied tussen Groningen en Haren zonder slag of stoot opgeofferd worden aan de economie. In juni 1999 trok het comité al de aandacht met de manifestatie ‘Tussen kunst en koe’. Daarna werd het stil rond de bezwaren van de circa 450 omwonenden en donateurs, die zich in het comité hebben verenigd. In de nieuwste uitspraken van Netelenbos zien de omwonenden voldoende reden de protesten nieuw leven in te blazen. De gemeenten Groningen en Haren zijn tijdens de verkiezingscampagnes al bestookt met protestbrieven. Netelenbos is de eerstvolgende die een brief mag verwachten. Strekking van het schriftelijke protest is dat er zorgvuldiger omgegaan moet worden met het gebied tussen Groningen en Haren dat van grote waarde is voor de natuur.

Reageer op dit artikel