nieuws

Caterpillar vult programma elektrische heftrucks aan

bouwbreed

almere – Caterpillar Lift Trucks voegt drie 24 Volt 3-wiel elektrische heftrucks toe aan het 48 Volt heftruckprogramma. De 24 Volt EPK RT serie, met hefcapaciteiten van 1000, 1250 en 1500 kilogram, is voorzien van een hoge frequentie Mosfet controlesysteem.Dit zorgt volgens Caterpillar voor goede bedieningscontrole, effectief gebruik van energie en laag geluidsniveau.

Naar gelang de eisen van de klant kunnen de acceleratie en de rij- en hefsnelheid van de 24 Volt heftrucks worden ingesteld. Gekozen kan worden uit twee voorgeprogrammeerde bedrijfsstanden. Zo heeft de eerste energiebesparende bedrijfsstand gemiddelde acceleratie, aangepaste rijsnelheid en gemiddelde hydraulische snelheid die speciaal zijn ontwikkeld voor lange werktijd. De laatste stand verhoogt volgens Caterpillar ook de levensduur van de batterij. De tweede stand is de hoge prestatiestand die wordt gekenmerkt door snelle acceleratie en hoge rijs- en hydraulische snelheid. De compacte EPK RT heftrucks zijn met een breedte van 997 millimeter en een lengte van 1700 millimeter ontwikkeld voor nauwe gangpaden van een magazijn. Omdat deze heftrucks zijn ontworpen voor kleinere ladingen over korte afstanden, heeft Caterpillar de EPK RT serie voorzien van een 24 -Volt batterij. Een LCD-scherm informeert de bestuurder over de status van de batterij en het aantal uren dat de heftruck operationeel is. Indicatoren zijn opgenomen voor de handrem, het peil van de remvloeistof en de slijtage aan de motorborstels. Kenmerkend voor de serie is de achterwielaandrijving, waardoor de wendbaarheid volgens Caterpillar is vergroot. De hydraulische functies, zoals heffen en neigen van de mast, worden geregeld met compacte hendels direct naast de bestuurder. Om het ‘orderpicken’ te vergemakkelijken kunnen de heftrucks worden voorzien van een optioneel geïntegreerde sideshifter. De 24 Volt heftrucks zijn ontworpen met aandacht voor ergonomie. Dit resulteert in een lage opstap, een doorgankelijke en ruime bestuurdersplaats en een verstelbare stuurkolom en stoel. Door de ‘open’ beschermkooi en de goede doorkijk door de mast heeft de bestuurder volgens Caterpillar totale controle op lading en omgeving.

Reageer op dit artikel