nieuws

Bruggen Valkenburg succesvol vervangen

bouwbreed

Bruggen Valkenburg succesvol vervangen

valkenburg – De twee bruggen aan de Julianalaan en de Lindelaan in Valkenburg zijn succesvol vervangen. De bruggen werden al jaren gestut en waren dringend aan vervanging toe. De totale kosten bedroegen een half miljoen euro. De brug aan de Julianalaan was rond kerst al klaar, nadat in september met de sloop van de oude brug was begonnen. Het vervangen van de brug aan de Lindelaan, half november vorig jaar gestart, liep vertraging op omdat het verleggen van kabels en leidingen veel tijd kostte. Die werden voor de sloop van de oude brug verplaatst en naderhand in beschermende mantelbuizen teruggelegd in de brug. Ook vorst en hoge waterstanden leverden vertraging op. Tijdens het hoogwater in februari moest het waterschap Roer en Overmaas zelfs voorbereidingen treffen om een lossluis omhoog te zetten teneinde wateroverlast te voorkomen. Dit bleek achteraf overbodig. Het waterschap had uit voorzorg de bekisting voor het storten van beton van de nieuwe bruggen weggehaald, maar ook dat bleek niet nodig.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels