nieuws

Brug over Van Starkenborghkanaal

bouwbreed Premium

groningen – Het Van Starkenborghkanaal krijgt vanaf 25 april een gloednieuwe spoorbrug, die het directe gevolg is van de verdubbeling van de spoorlijn Groningen Noord-Sauwerd.

De nieuwe spoorbrug, met een hoogte van ruim 30 meter en een overspanning van bijna 90 meter, gaat 25 miljoen euro kosten en vervangt de huidige platte draaibrug. In totaal zullen de werkzaamheden vijf dagen in beslag nemen. Om de brug op de hoge pijlers te kunnen plaatsen, moet een kraan worden opgebouwd. Het weg- en scheepvaartverkeer zal enkele dagen gestremd zijn. Tegelijkertijd worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan het Van Starkenborghkanaal. Het ingrijpende spoorbrugproject past in het nieuwe landelijke beleid om goederenvervoer in toenemende mate milieuvriendelijk over het spoor en via de waterwegen te leiden. De komende jaren wordt een groot aantal bruggen over het kanaal vervangen en wordt de vaarweg uitgebaggerd, verdiept en verbreed.

Reageer op dit artikel