nieuws

Afspraken sanering stedelijke centra

bouwbreed Premium

Afspraken sanering stedelijke centra

den haag – Het ministerie van VROMheeft afspraken gemaakt over vijf projecten voor verbetering van de stedelijke centra. De investeringen ondersteunen de Vijfde nota. Voor de projecten zijn de eerste 62 miljoen euro verdeeld van het totale budget van 450 miljoen. Voor verlenging van de verdiepte aanleg van de A4 bij Leiderdorp is 24,4 miljoen euro uitgetrokken. Hier komt hoogwaardige woning- en bedrijfsbouw. De A4 bij Hoogmade wordt voor 7,9 miljoen euro verdiept om de hsldie daar uit de tunnel onder het Groene Hart komt, op gelijke hoogte te kruisen. De kassen in de Bommelerwaard worden voor 12 miljoen euro uitgekocht. Om uitbreiding in het Groene Hart te voorkomen, verhuist verffabriek Hasco van Schoonhoven naar Tiel. Hiermee is ongeveer 3 miljoen euro gemoeid. Vijfde project is het verdwijnen van vijftig LPG-tankstations uit stedelijk gebied, een kostenpost van 15 miljoen euro.

Reageer op dit artikel