nieuws

Administratieve lasten bedrijven flink omlaag

bouwbreed

Administratieve lasten bedrijven flink omlaag

den haag – Bedrijven kunnen vanaf 2003 jaarlijks 30 miljoen euro besparen op hun adminstratieve lasten. Dit kan dankzij 31 belastingmaatregelen die staatssecretaris Bos (Financiën) gisteren naar de Tweede Kamer stuurde. De belangrijkste maatregelen in ‘Suggesties voor het verlichten van de administratieve lasten’ betreffen het verhogen van de grenzen voor de maandaangifte loon- en inkomstenbelasting naar 7000 euro. Ook komt er een jaaraangifte loonbelasting. ‘Sommige van deze grenzen zijn al bijna dertig jaar niet verhoogd’, aldus het ministerie van Financiën. Verder kunnen aanvragen voor loonbelasting- en btw-nummers sneller en eenvoudiger worden afgehandeld. Ook wordt de loonbelastingverklaring vereenvoudigd tot de verplichting om de werknemer te vragen of hij elders loon geniet waarbij de heffingskorting in aanmerking wordt genomen. In de sfeer van de vennootschap-, dividend- en inkomstenbelasting wordt de regeling voor gemengde kosten simpeler. De bestaande forfaitaire grens van 1500 euro wordt hoofdregel. Als alternatief moeten de opgevoerde kosten daadwerkelijk worden bewezen. Verder geeft de notitie 35 suggesties die vervolgonderzoek verdienen. Dit kan op termijn leiden tot verdere lastenverlichting.

Reageer op dit artikel