nieuws

Wisselstellers worden massaal vervangen

bouwbreed Premium

Wisselstellers worden massaal vervangen

utrecht – Railinfrabeheer laat door de reguliere onderaannemers binnen twee jaar bij 400 spoorwissels de wisselsteller vervangen. Dit is een elektromechanische motor voor het op afstand bedienen van de wissels. Railinfrabeheer verwacht dat deze aanpassing met de nieuwe ‘Ebiswitch’ leidt tot een halvering van het aantal storingen. De huidige wisselsteller die met stangen onder de sporen is verbonden met de beweegbare delen, ligt naast het wissel. Daardoor is hij gevoelig voor vuil en vocht met mogelijke storingen tot gevolg. De wisselsteller Ebiswitch heeft een afgeschermde motor en is geïntegreerd in een dwarsligger. Door de ligging bedient hij rechtstreeks de beweegbare delen. Volgens Railinfrabeheer is Ebiswitch inmiddels met gunstige resultaten beproefd in Zweden en Noorwegen. Het Nederlandse spoorwegennet telt zo’n 9000 wissels. Daarvan worden er 6000 op afstand bediend.

Reageer op dit artikel