nieuws

Vesteda bouwt 2500 dure huurwoningen

bouwbreed Premium

amsterdam – Vesteda bouwt over een periode van tien jaar minimaal 2500 duurdere huurwoningen op diverse plaatsen in Amsterdam. Het vastgoedfonds van ABP en ING Vastgoed heeft daarover een principe-akkoord gesloten met de gemeente Amsterdam. De investering bedraagt circa 530 miljoen euro.

Het gaat om woningen met een gemiddelde omvang van 100 vierkante meter in de huurklasse tot 1135 euro per maand. Van het aanbod moet 60 procent bereikbaar zijn voor midden inkomensgroepen. Volgens volkshuisvestingswethouder Stadig wordt door de samenwerking met Vesteda het aanbod voor deze groepen substantieel vergroot. De vastgelopen Amsterdamse woningmarkt waar onderwijzers en politieagenten moeilijk woonruimte kunnen vinden, krijgt zo iets meer lucht. De vrees dat deze projecten door allerlei vormen van stagnatie ook niet van de grond komen, is volgens de gemeente niet gegrond. Vesteda krijgt waar mogelijk voorrang. De woningen worden gebouwd in projecten van minimaal vijftig woningen. De gemeente levert geen financiële bijdrage. De grondprijzen worden volgens de gangbare systematiek vastgesteld. Afgesproken is dat Vesteda de woningen voor een periode van zo’n vijftien jaar zal verhuren. Daarna mogen ze in de verkoop. Vesteda schakelt waarschijnlijk woningcorporatie Het Oosten in bij ontwikkeling en exploitatie van de woningen. In de regio Amsterdam heeft het voormalige ABP Woningfonds momenteel vierduizend woningen.

Reageer op dit artikel