nieuws

Uitgave SBR voor houtskeletbouw

bouwbreed Premium

Uitgave SBR voor houtskeletbouw

rotterdam – De Stichting Bouwresearch (SBR) heeft haar drie delige serie Referentiedetails Woningbouw uitgebreid met een uitgave over een aantal basisdetails voor de houtskeletbouw. Volgens SBR voldoen de toegevoegde specifieke details aan de actuele bouwregelgeving en zijn ze optimaal afgestemd op detailleringen van bouwkundige aansluitingen. De opgenomen bouwfysische gegevens in de basisdetails zijn berekend volgens de nieuwe NEN 1068 en passen in het gewijzigde Bouwbesluit dat per 1 juli aanstaande van kracht is. De toevoegingen zijn bedoeld voor de uitvoerende bouw, bouwkundige adviseurs, ontwerpers, toeleveranciers en overheidsinstanties. De handboeken Basisdetails Combinatie (gietbouw/stapelbouw), Basisdetails Houtskeletbouw en Comfortdetails Combinatie bevatten ontwerprichtlijnen, constructieve aspecten, geluidsisolatie, brandveiligheid, materiaalkeuze en uitgangspunten voor prefabricage en montage voor de houtskeletbouw.

Reageer op dit artikel