nieuws

Renovatie stadion Emmen gered

bouwbreed

emmen – De subsidieproblemen rond de renovatie van het stadion van de BVO Emmen zijn de wereld uit. Zakenman en oud-bestuurslid K. Kuilder heeft zich opgeworpen als redder. De Raad van Advies van de voetbalclub is opgestapt en Kuilder heeft toegezegd alle financiële lasten voor dit seizoen, 700.000 euro, op zich te nemen.

Met het verdwijnen van de voorzitter van de Raad van Advies, H. Zwiers, komt zakenman en textielbaron H. ten Hoor ook weer in beeld. Hij heeft zich bereid verklaard mee te helpen de club weer financieel gezond te krijgen. Door de geldschieters en een stuurgroep onder leiding van bankdirecteur G. Volkers wordt gewerkt aan het sluitend krijgen van de begroting voor het volgend seizoen. Het gaat om een bedrag van ruim 3 miljoen euro. Een sluitende begroting is bepalend voor de toegekende bouwsubsidie twee jaar geleden van 2,5 miljoen gulden van de provincie Drenthe. De stuurgroep heeft aangekondigd allerlei saneringsmaatregelen door te voeren.

Reageer op dit artikel