nieuws

Plan voor gietijzeren markthal in Helmond

bouwbreed

Plan voor gietijzeren markthal in Helmond

ARNHEM – De gemeente Helmond heeft plannen voor de bouw van een gietijzeren markthal in het centrum van de nieuwbouwwijk Brandevoort. De constructie is ontworpen in art-nouveaustijl en gaat ruim een half miljoen euro kosten. Rob Krier, supervisor-architect van Brandevoort, is de ontwerper van de markthal. Rond 1900 waren dit soort gietijzeren bouwconstructies bijzonder populair. In Parijs werden diverse markthallen in de art-nouveaustijl gebouwd. Het halfopen gebouw in Helmond krijgt een oppervlakte van 36 bij 20 meter. Acht gietijzeren spanten en een getrapte dakconstructie overkappen het geheel. Glas aan de zijkant moet de nodige beschutting bieden. Het ontwerp sluit volgens de gemeente Helmond aan bij de karakteristieke uitstraling van de Helmondse Vinex-locatie. De gemeente heeft nog geen bouwer voor de markthal aangewezen. Wanneer de aanbesteding plaatsvindt is volgens een woordvoerder van de gemeente Helmond nog niet bekend.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels