nieuws

Nieuwbouw politie op De Lauwers in Assen

bouwbreed Premium

Nieuwbouw politie op De Lauwers in Assen

ASSEN – De Drentse Regiopolitie gaat naar alle waarschijnlijkheid haar toekomstige hoofdkantoor op kantorenpark De Lauwers in Assen bouwen. Eind vorig jaar moest de politie op zoek naar een alternatieve bouwlocatie, nadat het Slachthuisterrein in Assen als beoogde nieuwbouwlocatie op het laatste moment door toedoen van supermarktketen Laurus afketste. In De Lauwers heeft de politie een bouwkavel van 6700 vierkante meter op het oog, waar een minimaal zes verdiepingen tellend hoofdkantoor moet komen. De nieuwbouw moet onderdak bieden aan het hoofdkantoor van de Regiopolitie, aan het districtskantoor, aan een wijkpost en een uitrukpost van de ambulancedienst. Momenteel zijn serieuze onderhandelingen gaande met de gemeente en de provincie Drenthe. De politie wil er zeker van zijn dat hoogbouw op De Lauwers niet op bezwaren stuit. Het ligt in de bedoeling dat de nieuwbouw begin 2005 wordt opgeleverd. De huidige bureaus aan de Weierstraat en de Tuinstraat in Assen zullen dan worden gesloten.

Reageer op dit artikel