nieuws

Helpmancentrale Groningen verbouwd

bouwbreed Premium

Helpmancentrale Groningen verbouwd

groningen – De monumentale Groningse Helpmancentrale, gelegen aan de rand van het toekomstige Europapark, wordt het komende jaar omgebouwd tot internet-mediacentrum. De regionale omroep RTV Noord, nu nog gevestigd aan het Martinikerkhof in het centrum van de stad, wordt vanaf eind 2003 de belangrijkste gebruiker van de verbouwde Helpmancentrale, dat een directe koppeling met Groningen Internet Exchange van het Zernike Science Park aan de andere kant van de stad krijgt. De geplande verbouwing gaat in totaal 11,8 miljoen euro kosten. De centrale hal van 23 meter hoog moet verbouwd worden tot een atrium. Op die centrale hal komen straks diverse bedrijfsruimten uit, afgescheiden door glazen puien en rondlopende galerijen. Bij elkaar zullen er 450 mensen in het nieuwe mediacentrum komen te werken. De aansluiting op de zogeheten superkabel, met mogelijkheden voor breedbandtoepassingen, moet een belangrijke lokker worden voor de bedrijven.

Reageer op dit artikel