nieuws

Gedeelde zorg voor Majellaknoop Utrecht

bouwbreed Premium

Gedeelde zorg voor Majellaknoop Utrecht

utrecht – De gemeente Utrecht, Douwe Egberts (DE) en de woningcorporaties Mitros en Portaal hebben een intentieverklaring ondertekend om gezamenlijk het knooppunt Majellaknoop te herontwikkelen. Het initiatief ligt bij de gemeente. DE en de corporaties hebben bezittingen in het gebied en treden op als adviseurs. De Majellaknoop fungeert als een belangrijke scharnier tussen de bestaande stad Utrecht en Vinex-locatie Leidsche Rijn. De bedoeling is dat partijen een integrale visie ontwikkelen, waarvan de verkeerskundige situatie het uitgangspunt vormt. Ook de spoorverdubbeling, het randstadspoorstation en het hoogwaardig openbaar vervoer moeten in de visie worden opgenomen. Partijen verwachten dit jaar de studie af te ronden.

Reageer op dit artikel