nieuws

Draka Holding wil 125 miljoen ophalen

bouwbreed

amsterdam – Draka Holding wil met de uitgifte van converteerbare obligaties 125 miljoen euro ophalen. De Amsterdamse producent van kabels en kabelsystemen heeft het geld onder meer nodig om zijn korte schulden te verminderen en bedrijfsovernames te financieren.

Draka heeft gisteren bekendgemaakt dat direct dezelfde dag met de inschrijving op de obligaties kan worden begonnen. De waardepapieren hebben een looptijd van vijf jaar en de rente gaat tussen de 4,5 en 5 procent bedragen. De omwisselingskoers is 130 procent van de gemiddelde waarde van de gewone aandelen op de effectenbeurs in Amsterdam op donderdag. De inschrijving op de obligaties zal naar verwachting donderdag eindigen als de handel op de Amsterdamse beurs stopt.

Reageer op dit artikel