nieuws

Centrale Maasvlakte draait op gasturbine

bouwbreed

Centrale Maasvlakte draait op gasturbine

General Electric levert voor 20,6 miljoen euro een MS6001FA (Frame 6FA) gasturbinegenerator voor de energiecentrale die momenteel op de Maasvlakte wordt gebouwd. Lurgi Energie und Entsorgung uit het Duitse Ratingen realiseert dit project in opdracht van Lurgi Nederland uit Utrecht. De eigenaar en exploitant is Utilities Centre Maasvlakte Leftbank uit Voorburg; een onderdeel van EON Benelux Services uit Rotterdam. De centrale komt in december dit jaar in bedrijf en cogenereert dan om en nabij 70 megawatt en ‘industriestoom’. Cogeneratie staat voor de gelijktijdige productie van elektriciteit, verwarming en koeling in één proces met een totaal rendement van meer dan 70 procent. De gasturbine wordt in het Franse Belfort gebouwd en wordt naar de planning nu is, in mei naar de Maasvlakte vervoerd. De turbine verstookt aardgas in een ‘stikstofarme’ brander van General Electric.

Reageer op dit artikel