nieuws

Tunnelbouwers oog in oog met Máxima

bouwbreed

amsterdam – De mosselvissers uit Yerseke leken een voor de handliggende keus, maar het werden de tunnelbouwers uit Terneuzen. Zij mochten afgelopen vrijdag tijdens het feestje van Willem-Alexander en Máxima opdraven als vertegenwoordigers van de provincie Zeeland.

Voor veel rechtgeaarde Zeeuwen een omstreden keuze. I. de Moor van de Westerscheldetunnel denkt daar echter anders over. ‘Als je nadenkt over karakteristieke zaken van Zeeland, kom je ook uit bij de Westerscheldetunnel.’ Hij weet ook wel waarom de tunnelbouwers uiteindelijk werden uitgenodigd. ‘Aan dit project werken allerlei nationaliteiten mee, zoals Duitsers, Engelsen, Spanjaarden, Portugezen en Belgen. Dat sprak tot de verbeelding. Het thema van de avond was immers ook ‘samen meer, meer samen’.’ Omstreden keus of niet, de twintig uitverkoren tunnelbouwers vermaakten zich prima in de Amsterdam Arena. Gekleed in fel rode overalls en getooid met maagdelijk witte bouwhelmen, juichten zij het (toen nog) aanstaande bruidspaar naar hartenlust toe. Bij het uitreiken van het nationale huwelijkscadeau kwam de groep, onder leiding van projectmanager B. Otten, zelfs oog in oog te staan met de toekomstige koning en koningin van het knotsgekke Oranje-volk. De Moor:’Of ze nu trots zijn? Nou en of. Zelfs ik heb me trots gevoeld, terwijl ik gewoon voor de buis zat.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels