nieuws

Raad van State keurt basisschool goed

bouwbreed

Raad van State keurt basisschool goed

DEN HAAG – Een basisschool voor vijfhonderd leerlingen mag worden opgericht aan de Prins Frederikstraat in het Limburgse Belfeld. Dat bleek tijdens een hoorzitting bij de Raad van State in Den Haag. Omwonenden van de gekozen locatie eisten uit vrees voor overlast vernietiging van het bestemmingsplan dat de nieuwe school toestaat. De Raad van State besloot echter anders, waardoor het plan onherroepelijk is geworden. De gemeente Venlo geeft door middel van het nieuwe bestemmingsplan toestemming voor de oprichting van een basisschool op een locatie die voorheen bestemd was als sportveld. De provincie Limburg keurde het plan vorig jaar goed. Nu ook de Raad van State zijn goedkeuring heeft verleend, zal zo snel mogelijk met de bouw begonnen worden. De daarvoor nodige vergunning moet echter eerst nog worden aangevraagd door het schoolbestuur.

Reageer op dit artikel