nieuws

Permanent-magneetmotor voor cv-pomp

bouwbreed

Grundfoss drijft zijn inbouw-circulatiepomp UPE Magna met een permanent-magneetmotor aan. Deze voorziening maakt pompselectie volgens de fabrikant eenvoudiger en zekerder. Installatie verloopt gemakkelijker en de gebruiker bespaart energie en kosten.

Afgezet tegen vergelijkbare pompen, bespaart de permanent-magneetmotor in de berekening van Grundfoss zo’n 70 procent energie. De besparing hangt samen met de permanent-magneetmotor en de ‘intelligente’ elektronische besturing. Die past de motorsnelheid aan de toestand van het systeem aan. De programmatuur laat de pomp op het meest efficiënte bedrijfspunt draaien. Als optie kan de voorziening zelf het optimale werkpunt opzoeken. Het afleesscherm toont de capaciteit en de opvoerhoogte in vergelijking met de maximale capaciteiten van de pomp. Elektronica beveiligt de motor tegen stroomschommelingen of andere fouten in het elektranet of systeem. Grundfoss ontwikkelde een klemmenkast voor eenvoudiger installatie en monteerde alle elektronische onderdelen op één printplaat.

De Magna is te gebruiken in gebouwbeheersystemen en is compatible met LON-works en Grundfos Genibus.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels