nieuws

Nieuwe kantoren op Schiphol-Oost

bouwbreed Premium

Ondanks de geluiden over een wegzakkende kantorenmarkt, komt op Schiphol-Oost een nieuw kantorencomplex. Gisteren is begonnen met de bouw van Tristar; een project van Schiphol Real Estate. De bouwers zijn Heijmans IBC Bouw en Dura Bouw Amsterdam BV.

In augustus 2003 moeten aan het Stationsplein op Schiphol-Oost drie torens van elk vijf verdiepingen zijn verrezen. “Gezamenlijk bieden de torens ruim 10.000 vierkante meter verhuurbaar oppervlak”, aldus de Schiphol Group. “Wij bouwen natuurlijk niet voor leegstand”, zegt een woordvoerster van de luchthaven. “Op dit moment is 98 procent van de kantoren van Schiphol Real Estate (de vastgoedpoot van de Schiphol Group) verhuurd”, weet zij te melden, “terwijl het landelijke gemiddelde op 94 procent ligt.”

Volgens de luchthaven kiezen bedrijven die zaken te doen hebben op of nabij Schiphol graag voor een locatie binnen de hekken. “En die ruimte is toch beperkt.”

Reageer op dit artikel