nieuws

Negen naoorlogse gebouwen in nieuw energiezuinig jasje

bouwbreed Premium

haarlem – Drie woningcorporaties renoveren in de Europawijk in Haarlem onder de projectnaam ë2 MegaWattí negen naoorlogse woongebouwen met een combinatie van zonneboilers, warmtepompen en warmte-opslag.

Kead, deel uitmakend van Eneco Energie berekende dat de 382 woningen in de flats voor 75 procent van duurzame warmte kunnen worden voorzien. De flats stonden op de nominatie om te worden gesloopt, nu blijven ze zeker nog vijftien jaar staan. Het idee is geopperd door de corporaties Elan Wonen, PrÈ Woondiensten en De Woonmaatschappij. Zij zijn van mening dat opknappen enkel interessant is indien de renovatie en de vervanging van de verouderde technische installaties op een eigentijdse wijze wordt aangepakt. Energiebeleidsco-rdinator van de Gemeente Haarlem, sector Stadsbeheer T. Elfrink: ìIn heel Nederland verdwijnt dit type flats onder de slopershamer. Wij zijn door deze technische invalshoek blij met het behoud ervan.î In opdracht van de corporaties past het ingenieursbureau DWA Installatie- en energieadvies uit Bodegraven bij dit 2 MegaWatt project zonneboilers, warmtepompen en warmte-opslag toe. Volgens Elfrink is vooral de combinatie van deze technieken bij bestaande bouw nieuw.

Reageer op dit artikel