nieuws

Na bouwvak eerste paal Europapark

bouwbreed

Na bouwvak eerste paal Europapark

groningen – Na de bouwvak gaat, na jaren van voorbereidingen, de eerste paal de grond in van het grootste kantorenpark van Noord-Nederland: Europapark in Groningen. Met een vloeroppervlak van 200.000 vierkante meter moet het Europapark de belangrijkste trekker van de noordelijke kantorenmarkt worden. De eerste paal betreft het nieuwe hoofdkantoor van zorgverzekeraar GeovÈ RZG. Andere belangrijke gebruikers worden de Belastingdienst en de Informatie Beheer Groep. Makelaardij DTZ Zadelhoff denkt zeker tien jaar nodig te hebben om het Europapark volledig in te vullen. Ter vergelijking: de afgelopen jaren werd gemiddeld steeds 38.000 vierkante meter aan nieuwe kantoorruimte in Groningen verhuurd. De belangstelling voor het Europapark, met een rechtstreekse ontsluiting op de nog op te knappen Zuidelijke Ringweg, is groot. De ervaring leert echter dat nieuwe kantoorruimte maatwerk is en beetje bij beetje dient te worden ingevuld. Bovendien moet een belangrijk deel van de gebouwen in het Europapark nog ontworpen worden.

Reageer op dit artikel