nieuws

Levende Stad

bouwbreed

Levende Stad is een exploratief programma over netwerkverstedelijking dat op een eigentijdse wijze vorm wil geven aan de kaderstellende functie van de overheid. De overheid bepaalt de speelruimte, maar het spel wordt gespeeld in de stedelijke netwerken. De drie kernactiviteiten van Levende Stad zijn inspireren, onderzoeken, ondersteunen.

Het resultaat van het eerste project onder de noemer ‘Levende Stad inspireert’ is een cassette: ‘Tien essays over netwerkverstedelijking’, die binnenkort zal worden gepubliceerd. De volledige tekst van de essays is beschikbaar via www.levendestad.nl.

In Cobouw hebben inmiddels acht samenvattingen van essays gestaan en deze laatste bijdrage is van Jan Hein Boersma van bureau Nieuwe Gracht.

Eerdere bijdragen verschenen 30 november, 7, 14, 21 december, 4, 11, 18 en 25 januari.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels