nieuws

Laatste strohalm protest omleggen A50

bouwbreed Premium

Laatste strohalm protest omleggen A50

den haag – Het einde van de protesten tegen de omlegging van de A50 bij Son lijkt in zicht. Dat bleek afgelopen week bij een zitting van de Raad van State. Daar maakte R. Bergmans namens de wijkbewoners opnieuw bezwaar tegen omleggen van de A50. De omlegging bij Son en Breugel is onderdeel van het traject Eindhoven-Oss. De bewoners protesteren al ongeveer tien jaar tegen de omlegging. De werkzaamheden zijn reeds in volle gang. Bergmans wil thans herziening van het vorige besluit van de Raad van State, waarin de bewoners ongelijk kregen. Hij is van mening dat de raad op basis van onjuiste informatie tot de uitspraak is gekomen. De geluidsberekeningen en verkeersprognoses van het ministerie van Verkeer en Waterstaat zijn volgens hem achterhaald. Als de uitspraak van de raad in het nadeel van de bewoners uitvalt, staat geen bezwaar meer open tegen omlegging van de A50. Uitspraak volgt binnen twee maanden.

Reageer op dit artikel