nieuws

Kopers torenflat eisen schadevergoeding op

bouwbreed Premium

Kopers torenflat eisen schadevergoeding op

heerlen – De kopers van de zeventig appartementen van torenflat Valkenstaete in Heerlen eisen hun schadevergoeding op, waarop ze door de vertraagde oplevering van de flat recht hebben. Het gaat om een half promille van de koopsom per dag vertraging. De kopers en Bouwfonds Wonen twisten nog over de datum waarop die schadevergoeding moet ingaan. Volgens de kopers zouden enkele etages al eind december opgeleverd moeten zijn. Maar volgens het Bouwfonds gold 13 februari 2002 als einddatum van de driehonderd werkbare dagen, die waren afgesproken. Wanneer de flat definitief kan worden opgeleverd, kon de woordvoerder van het Bouwfonds afgelopen week niet zeggen. Oplevering is voorlopig nog niet in zicht, omdat de Raad van de Arbitrage voor de Bouw het Bouwfonds verplicht heeft alle vloeren uit de appartementen te slopen. Die kwamen immers niet overeen met de vloeren uit de verkoopbrochure. Het Bouwfonds is thans druk doende met de sloop. Het hoger beroep dat het Bouwfonds voor 31 januari had ingesteld bij de Raad van de Arbitrage, is verdaagd naar 14 maart. Het Bouwfonds wil dat de Raad op de eerdere uitspraak terugkomt, hoewel inmiddels de sloop in volle gang is.

Reageer op dit artikel