nieuws

Heat Hunter verdringt warme lucht

bouwbreed Premium

RC Nederland stelt met Heat Hunter een nieuw koelsysteem voor. Dit verdringt met koele lucht als het ware de warme lucht. Aldus ontstaat een gelaagde ruimtetemperatuur.

Het systeem is specifiek ontwikkeld voor de koeling van telecomlocaties en maakt gebruik van de serie Maximo-koelmachines. Die zijn geschikt voor vrije koeling en uitgerust met de vrije koeling optimizer. Het Heat Hunter-systeem vermindert het aantal koeleenheden. Daarbij kan de verhoogde vloer worden verlaagd of geheel vervallen. Tevens introduceert RC een serie absorptiekoelmachines met koelcapaciteiten van 35 kilowatt tot 5 megawatt. De reeks van 35 tot 200 kilowatt is nieuw in de markt, de 35 kilowatt absorptiekoelmachine is de kleinste ter wereld. Daarnaast introduceert RC Ice-Banks. Deze koudeopslagsystemen zijn onder meer te gebruiken om koelvermogen op te slaan en later voor piekbelastingen te gebruiken. Zo kan de gebruiker volstaan met een kleinere koelmachine die geen piekbelastingen op het elektriciteitsnet veroorzaakt. RC, Amersfoort, telefoon (033) 4539200.

Reageer op dit artikel