nieuws

Veel vragen over energiepremies

bouwbreed

Het aantal telefoontjes naar Milieu Centraal, de landelijke organisatie die consumenten tips geeft hoe ze milieuvriendelijke maatregelen kunnen nemen, is vorig jaar verdubbeld tot 41.000. Tachtig procent van de vragen ging over de energiepremies die mensen kunnen krijgen als ze in huis milieuvriendelijke wijzigingen aanbrengen, zoals het installeren van dubbel glas.

Een woordvoerster schrijft de gestegen belangstelling toe aan de camapagnes van het ministerie van VROM om de regeling onder de aandacht te brengen. Het energiebedrijf behandelt de aanvragen voor de premies, maar een deel van de bellers weet het eigen energiebedrijf niet te vinden. Ongeveer 6 procent van de bellers heeft een klacht over de energiebedrijven. Die bedrijven laten hun klanten vaak lang in het ongewisse over de behandeling van de aanvraag, aldus Milieu Centraal.

Reageer op dit artikel