nieuws

RNA verkoopt belang Abbey Properties

bouwbreed

Rodamco North America (RNA) doet zijn belang in Abbey Properties van de hand. Abbey koopt het belang van de Nederlandse vastgoedbelegger terug voor 90 miljoen dollar, zo heeft RNA gisteren bekendgemaakt.

De betaling is voor 70 miljoen dollar in contanten. Het overige deel wordt vergoed in de vorm van een lening. De totale som is gelijk aan de boekwaarde van RNA’s oorspronkelijke belang in Abbey, een belegger in industrieel vastgoed, kantoor- en winkelpanden.

De verkoop door Rodamco North America komt kort na de bekendmaking dat het vastgoedfonds overgaat in handen van de Westfield America, Simon Property Group en The Rouse Company. Het afstoten van het belang in Abbey is niet van invloed op de verkoopprijs van 2,48 miljard euro.

Reageer op dit artikel