nieuws

Rhederzand gaat delven in Duitse kwartsietgroeve

bouwbreed

Zand- en grindwinner Rhederzand uit De Steeg heeft te Bergneustadt het bedrijf Schotterwerk Clemens overgenomen. Door de aankoop van de groeve in het Bergische Land nabij Gummersbach versterkt de onderneming zijn positie als grondstoffenleverancier van materialen uit de Duitse bodem.

Schotterwerk Clemens produceert hoogwaardige grauwacke-split. Het materiaal is vooral bestemd voor de regionale markt maar ook geschikt voor toepassing in Nederland bij de verwerking van zeer open asfalt beton (zoab).

“De productie van het grauwkwartsiet is toegestaan voor de spoorwegen en het gebruik in asfalt”, aldus directeur J. Koopmans. “Als bedrijf hadden we al wat handel in deze markt. We zijn altijd op zoek naar geschikte bedrijven om over te nemen. De onderhandelingen hebben alles bij elkaar twee jaar geduurd. Wel een beetje lang, maar het resultaat is de moeite waard. Directeur Guido Clemens is 67 en heeft geen opvolger. De man blijft voorlopig als adviseur aan het bedrijf verbonden. Over de verkoopprijs bewaren we het stilzwijgen.”

Met de overname van het Schotterwerk Clemens begeeft Rhederzand zich voor de tweede keer op Duits grondgebied. In de zomer van 1999 werd de kalkzandsteengroeve Calcit in Arnsberg (Sauerland) ingelijfd.

Directeur Koopmans van Rhederzand oriënteert zich op verdere uitbreiding van de onderneming. “Op het terrein van natuursteen en zandwinning kunnen we nog wel wat aanvulling gebruiken.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels